מתכון – שוק טלה עם ירקות שורש

שוק טלה עם ירקות שורש
 
הערת פתיחה:
מתחילים בהכנה לילה מראש, ומקבלים מנה חגיגית של ארוחה שלמה בתבנית אחת.
 
המרכיבים (6-8 מנות):
1 שוק טלה במשקל 3 – 2.5 ק"ג נקי וקשור
5-6 שיני שום קלופות
4 ענפי טימין
שמן זית
2 כפות מיץ לימון
מלח, פלפל שחור
 
לרוטב:
1/3 – 1/4 כוס שמן זית
3 בצלים גדולים, קלופים וחתוכים לפלחים גסים
6 שיני שום קלופות וחצויות
1 פלפלון צ´ילי חריף פרוס
6 עגבניות חתוכות לרבעים
4 ענפי טימין
2-3 עלי דפנה
3 ענפי רוזמרין
1 כף קליפת לימון מגוררת
1/4 כוס ברנדי
2 כוסות יין לבן יבש או חצי יבש
1/4 כוס ורמוט יבש או יין אדום מתוק
מלח, פלפל שחור
 
לירקות:
6 תפוחי אדמה קלופים
3 פקעות שומר חתוכות לרבעים
6 בטטות קטנות וקלופות
6 חצילים קטנטנים, מוצקים וקלים
 
אופן ההכנה:
1.               בסכין חדה, יוצרים בשוק הטלה חריצים בכמה מקומות ותוחבים לתוכם את שיני השום ומעט גבעולי טימין. מערבבים את שמן הזית, מיץ הלימון ואת המלח ופלפל. מעסים את השוק, מצפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר למשך הלילה.
2.               מחממים את התנור לחום גבוה (250 מעלות).
3.               מוציאים את שוק הטלה מן המקרר ומביאים לטמפרטורת החדר. מניחים רשת צלייה מעל תבנית תנור, מניחים על הרשת את השוק וצולים היטב מכל הצדדים (הופכים מדי פעם) 20-30 דקות.
4.               הרוטב: מחממים את שמן הזית במחבת רחבה ומטגנים את הבצל תוך ערבוב, על להבה בינונית, כ-7 דקות, עד שהוא רך וזהוב. מוסיפים את השום ואת הצ´ילי ומטגנים כדקה נוס
כל הזכויות שמורות לבשרים של זלמן