קדירת קצבים

 

 
קדירת קצבים
 
המצרכים:
1 נתח בקר עד 3 ק"ג : פלש פילה, פולייקה, שייטל או כתף
4 בצלים קצוצים גס
4 גזרים חתוכים לפרוסות עבות
5 עלי דפנה
1 כפית פלפל אנגלי שלם
10 שיני שום קלופות
1/2 ליטר יין אדום
1/2 ליטר ציר בקר חם או שתי קוביות XO לבקר מומסות בחצי ליטר מים רותחים
1 חבילת פטריות פורצ´יני מיובשות
1 חבילת פטריות שמפיניון
1/2 כפית גרגירי קימל
1 כף פפריקה מתוקה
מלח / פלפל לפי הטעם
 
אופן ההכנה:
אוטמים את הבשר היטב ע"י טיגון מכל הצדדים.
מוציאים את הבשר ומטגנים באותו הסיר את הבצל, הגזר והשום .
במקביל – מרתיחים את היין, עלי הדפנה, הפלפל האנגלי והקימל בסיר נפרד.
מחזירים את הבשר לסיר ושופכים עליו את היין הרותח ואת ציר הבקר.
מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש עדינה ומבשלים במשך שעתיים עם מכסה סגור בחלקו  
                                                                                                          (90% ).
מוציאים את הבשר, פורסים אותו ומכניסים עם הנוזלים למקרר למשך 24 שעות לפחות.
לאחר 24 שעות מוציאים את הסיר, מחממים ומוסיפים את פטריות הפורצ´יני.
 
מתבלים בפפריקה מתוקה, מלח ופלפל לפי הטעם.
לפני ההגשה – מפזרים פטריות שמפיניון פרוסות.  

"

כל הזכויות שמורות לבשרים של זלמן