הימים הגשומים שולחים אותנו למטבח עם געגועים עזים לריחות הבלי נשכחים של ילדותינו שהיו בוקעים מהסירים הגדולים , ושהיו מבשרים שסוף סוף החורף הגיע.
הכנו עבורכם מתכון נפלא, למרק שעועית עם בשר עשיר וחורפי
מצרכים:
1 ק"ג בשר : צלי כתף/ שריר / אונטריב חתוך לקוביות 2*2.
2-3 יח' מח עצם
0.5 שעועית מושרת כל הלילה או שעועית מושרת מוכנה קפואה .
2 עגבנות מרוסקות טריות או חצי קופסא עגבניות מרוסקות pulpa mutti
3-4 שני שום כתוש
2 בצלים קצוצים
1 כף רסק עגבניות קטן mutti
רבע כוס שמן
1.5 ליטר מים {תלוי בגודל הסיר במים צריכים לכסות את השועעית והבשר }
1 כפית מלח
1/5 כפית פלפל שחור
1/5 כפית סוכר חום
אופן ההכנה :
לטגן את הבשר אש גבוהה חצי מכמות השמן לסגירה בלבד מכל כיון {אם צריך בכמה פעמים} להוציא והניח בצד .
באותו סיר להנמיך את האש והוסיף את השמן שנותר ולטגן את הבצל עד שהבצל שקוף , להוסיף את השום לטגן קלות ולהוסיף את התבלינים לערבב הכל טוב ולהוסיף עגבניות מרוסקות וכף רסק לטגן הכל דקה ולהוסיף את הבשר והשעועית ערבוב ולהוסיף את המים ,
לתת רתיחה על אש גבוה לטעום ולתקן תיבול
ולהנמיך לאש נמוכה ל2 -3 שעות עד השעועית והבשר רך והמרק קיבל צבע חום יפה וריח תענוג
- מי שמשתמש בשעועית מושרת קפואה מראש זמן הבישול יורד לחצי בערך
בתאבון!