מתכון למרק שעועית ובשר עשיר בטעם של פעם

הימים הגשומים שולחים אותנו למטבח עם געגועים עזים לריחות הבלי נשכחים של ילדותינו שהיו בוקעים מהסירים הגדולים , ושהיו מבשרים שסוף סוף החורף הגיע.

הכנו עבורכם מתכון נפלא, למרק שעועית עם בשר עשיר וחורפי

מצרכים:

1 ק"ג בשר : צלי כתף/ שריר / אונטריב חתוך לקוביות 2*2.

2-3 יח' מח עצם

0.5 שעועית מושרת כל הלילה או שעועית מושרת מוכנה קפואה .

2 עגבנות מרוסקות טריות או חצי קופסא עגבניות מרוסקות pulpa mutti

3-4 שני שום כתוש

2 בצלים קצוצים

1 כף רסק עגבניות קטן mutti

רבע כוס שמן

1.5 ליטר מים {תלוי בגודל הסיר במים צריכים לכסות את השועעית  והבשר }

1 כפית מלח

1/5 כפית פלפל שחור

2 כפית פפריקה אדומה

1/5 כפית סוכר חום

אופן ההכנה :

לטגן את הבשר אש גבוהה חצי מכמות השמן לסגירה בלבד מכל כיון {אם צריך בכמה פעמים} להוציא והניח בצד .

באותו סיר להנמיך את האש והוסיף את השמן שנותר ולטגן את הבצל עד שהבצל שקוף , להוסיף את השום לטגן קלות ולהוסיף את התבלינים לערבב הכל טוב ולהוסיף עגבניות מרוסקות וכף רסק לטגן הכל דקה ולהוסיף את הבשר והשעועית ערבוב ולהוסיף את המים ,

לתת רתיחה על אש גבוה לטעום ולתקן תיבול

ולהנמיך לאש נמוכה ל2 -3 שעות עד השעועית והבשר רך והמרק קיבל צבע חום יפה וריח  תענוג

 

  • מי שמשתמש בשעועית מושרת קפואה מראש זמן הבישול יורד לחצי בערך

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם...

אהבתם? שתפו

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email
0
    0
    עגלת הקניות שלכם
    המינימום להזמנה במשלוח הוא 199 ש״ח
    העגלה שלכם ריקה חזרו לחנות

      אפשרויות משלוח לבחירה בקופה:

      הרצליה ורמה"ש - 65 ש"ח
      אזור, חולון וראשל"צ - 40 ש"ח
      ת"א-יפו, בת ים, ר"ג וגבעתיים - 35 ש"ח

      התחלת שיחה
      בואו נדבר
      שלום! איך אנחנו יכולים לעזור?
      דילוג לתוכן