מתכון לחמין מושלם לשבת חורפית

מדריך להכנת חמין מושלם בבית 

חמין טוב לשבת הוא כזה שמרכיב בשר בקר איכותי שנבחר בקפידה ותבלינים שנופלים באהבה אל תוך הסיר ומסתיים בצלחת מושלמת לכל המשפחה.. ללקק את האצבעות!

ארוחת שבת עם חמין היא הארוחה הכי משפחתית שיש. כל בני המשפחה, מקטנים ועד גדולים מתענגים על הריח הנפלא של חמין, ממלאים את הצלחות ונהנים מכל ביס. איזה בשר מתאים לחמין אתם בטח שואלים את עצמכם. כמעט לכולם יש מתכון לחמין משפחתי קלאסי עם בשר טחון, בשר עוף, בשר בקר או נקניק קבנוס. אם אתם מעוניינים להעשיר את החמין שלכם בטעמים טובים וליהנות מנתחים טעימים ועסיסיים של בשר, כאן אנחנו נכנסים לתמונה.

  • בקשו מהקצב נתח שמתאים לבישול ארוך עם העדפה לנתח עמוס בגידים או רקמה מקשרת שישמרו על העסיסיות של הנתח. הנתחים המומלצים לשימוש בחמין הם: נתח צוואר (מס' 10), נתח זרוע (מס' 8), נתח צלעות (מס' 2). נתח צלי כתף ( מס' 5) , אסאדו עם/בלי עצם או אוסובוקו זרוע עם עצם.
  • בשר לחמין אפשר להעשיר בטעמים גם בשילוב שומן אווז, שוק אווז, כבד עוף, נקניקי קבנוס. שילוב של כמה סוגי בשר בתוך סיר החמין יוצר טעם עשיר ומיוחד. הבשרים מתבשלים באיטיות במהלך הלילה כולו והופכים רכים, נימוחים ועסיסיים.
  • עוף, אפשר גם עוף נמוך לחמין  אפשרות לשדרוג העוף בחמין תהיה עוף קטן ממולא בכל טוב אותו תטמנו בסיר החמין ותבשלו במהלך לילה שלם.

 

מצרכים:

סידור נכון של הרכיבים בתוך סיר החמין חיוני לשמירה על שלמותם. אם החלטתם להשתמש בשומן אווז תתבקשו להניח אותו בתחתית הסיר (הוא משמש שכבת הגנה שמונעת מהחמין להיחרך). את הבשר נהוג לסדר בשכבה העליונה של החמין מעל הקטניות. כך תוכלו להיות בטוחים שהבשר יתבשל בצורה איטית, השומן והטעמים יטפטפו מטה והנתחים לא יתפוררו או יתפזרו בכל הסיר.

ניתן גם - להוסיף כוס אורז מבושל היטב כדי שהאורז יספוג את נוזלי העוף(למי שיחליטו להוסיף גם עוף) בזמן צליה. אנחנו ממליצים לשמור על יחס של 2 כוסות שמן ו-2 כוסות מים לכוס אורז, אבל ניתן גם לפי ההרגלים שלכם.

בצל , תפוח אדמה, שום, חומוס גרגירים,שעויית אדומה,שעועית לבנה , מלח, פלפל שחור גרוס,בשר בקר מובחר, מפורט מטה.

אופן ההכנה:

מתכון חמין : ל 6 סועדים
מצרכים :
3 בצל לבן
8 תפוח אדמה בינוני .
2 שיני שום
2/1 כוס גרגירי חומוס
2/1 כוס שועית אדומה
2/1 כוס שועית לבנה
כדאי להשרות את הקטניות כשעתיים במים פושרים.
3 כפות מלח שטוחות
3 כפות פלפל שחור גרוס שתוכלו למצוא גם כן בקטגוריית "מוצרי המדף שלנו"
לתקן תיבול אחרי בישול.

בשר לחמין :
1 קג אונטריב טרי ישראלי מהבשרים של זלמן - בקטגוריית "בקר לבישול "
2/1 קג שריר
1 קג שפונדרה(אסאדו עצם) מהקצב שלנו  - בקטגוריית "בקר לבישול "
4 יח מח עצם - בקטגוריית "בקר לבישול
1קג זנב - בקטגוריית "בקר לבישול "

אופן הכנה:
לחתוך את הבשר לקוביות גדולות , בקשו מהקצב
לחתוך את הבצל לרבעים .
ל-חתוך את כל המרכיבים ולערבב אותם ביחד בקערה גדולה , לאחר שהכל מעורבב באופן שווה יש להעביר לסיר ,לכסות במים ,להביא לרתיחה ,להנמיך את האש ולבשל עוד שעה .
לכסות היטב ולהכניס לתנור על 120 מעלות כ 8 מומלץ להוסיף גם קשקע לסיר, כזה אמיתי שרק בזלמן יודעים להכין ממעיים אמיתיות ולא סינטטי.

בבוקר כל הקסם הנפלא הזה יחמם לכם את הבית וימלא אותו בריח נפלא של תבשיל שמעורר את כל החושים, תודו לנו אחר כך.

בתיאבון.


מעוניינים לקנות בשר טרי ואיכותי שיעשה את הארוחה שלכם לטעימה יותר? המומחיות הבולטת באטליז ´הבשרים של זלמן´ היא בטיפול המיוחד בבשר הטרי – פירוקו והיישון הנכון של הבשר לחלקיו השונים.

אולי יעניין אותך גם...

אהבתם? שתפו

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email
0
    0
    עגלת הקניות שלכם
    המינימום להזמנה במשלוח הוא 199 ש״ח
    העגלה שלכם ריקה חזרו לחנות

      אפשרויות משלוח לבחירה בקופה:

      הרצליה ורמה"ש - 65 ש"ח
      אזור, חולון וראשל"צ - 40 ש"ח
      ת"א-יפו, בת ים, ר"ג וגבעתיים - 35 ש"ח

      התחלת שיחה
      בואו נדבר
      שלום! איך אנחנו יכולים לעזור?
      דילוג לתוכן